Herman Brood

Herman Brood (1946 – 2001) geeft een demonstratie action painting in Nijmegen (ca. 1995), waarbij hij met publiek erbij een schilderij maakt. Vandaag (11.07.2011) is het 10 jaar geldeden dat schilder/muzikant Herman Brood zelfmoord pleegde door van het dak van een hotel in Amsterdam te springen, hij was 54 jaar oud. In 1978 zong hij in het nummer Rock & Roll Junkie (Album Shpritsz) over suïcide met de tekst ‘but when I do my suicide for you, I hope you miss me too’.

Het succes van het album Shpritsz is mede te danken aan de uitstekende band, de Wild Romance, die bestond uit de strakke ritmetandem ‘Ani’ Meerman (Cees Meerman, 1950 – 2014) op drums, Freddie Cavalli (Fred van Kampen, 1955 – 2008) op basgitaar en gitarist Danny Lademacher (1950), die tevens enkele nummers meeschreef. Ook op het album Cha Cha (1978) klinkt de band hecht en strak (Blue). De LP Street (1977, met een andere bezetting) kent sterke nummers, waaronder het nummer Feels like Love met enkel een piano als begeleiding en het uptempo nummer One more Dose.

Een korte anekdote. Het is eind jaren ’70, Herman Brood treedt op in de Stokvishal in Arnhem. De zaal is vol en voor het begin van het optreden staat het publiek verwachtingsvol op de band te wachten. Alleen de rode lampjes van de versterkers zijn op het hoge podium te zien. De band komt op, Herman en zijn band zijn in de beste dagen van hun bestaan. Herman ziet er zoals altijd fraai geleed uit, ‘Ani’ Meerman stuwt het tempo, Danny laat zijn puntige solo’s horen. Maar dan Freddie, hij heeft een witte broek aan, een dichtgeritst zwart motorjack en een mooie witte Fender Precision basgitaar en speelt dat de vonken ervan afvliegen. Genoeg voor een indruk die ik altijd onthouden heb….

Deze tijd: Herman Brood live concert  (op YouTube, 1 uur)

(C) Copyright Ronald Puma

(C) Copyright Ronald Puma

De tekst van het nummer Feels like Love van de LP Street (1977):

Every day you see if you’re a star like me
An endless line of people
Some love, some hate you
Some only try to make a fool out of you

But every once in a while
Someone’s passin’ by you just can’t get of your mind
Someone passin’ by
Gives you that precious little grain
That makes you feel real
and keeps you out of the rain
it feels like love

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s